Hej igen...

Hej igen allihop! Jo, nu var det ett tag sen vi uppdaterade bloggen och vi tänkte att vi skulle ge oss på att försöka sammanfatta den senaste tidens händelser. Hoppas ni har lite överseende med vår lilla "återhämtningsperiod".     :)

Tiden sedan borttagningen av stygnen och Maltes plötsliga illamåenden som följde strax därpå, har i mångt och mycket sett ungefärligen likadan ut. Malte har undersökts i mitten på veckorna, antingen med CT-scanning eller MRT ("magnetröntgen"). I ett spann på några timmar upp till några dagar efter genomförd undersökning har resultaten analyserats och meddelats oss. Hittills har våra förhoppningar om förbättring kommit på skam varenda gång. De båda hygrom Malte har under vänster respektive höger pannben har inte uppvisat några tecken på regress, utan snarare har resultatet påvisat små små ökningar av vätskeansamlingarna. Detta gör att mamma T och pappa B lever i en tillvaro som möjligtvis skulle kunna liknas vid en badvakts situation. Vi lever för tillfället i en ny sorts vardag, där vi är relativt nöjda om allting är lugnt på ytan, men samtidigt lever vi ständigt med en mer eller mindre outtalad anspänning för vad som eventuellt kan gömma sig "under ytan" i form av att Malte helt plötsligt skulle bli sämre. Den vidare planering och de direktiv och anvisningar vi får lyder i korthet att "avvakta ytterligare och se", samt att ständigt vara observant på eventuella tecken på försämringar hos Malte. Minsta tecken på försämring är lika med direkt färd till sjukhuset.


Jahapp... har det inte hänt något roligt under de senaste veckorna då? Jo men visst! Malte har ju fyllt 1 år, närmare bestämt den 28:e februari!

  

Eftersom vi tekniskt sett var inskrivna på Avd 95B, så slogs det på en väldigt liten trumma inför bemärkelsedagen, så den fick gå av stapeln inför Maltes närmaste familj hemma i lägenheten.

 

Nu ville det sig inte bättre än att födelsedagen inföll på en torsdag och minuterna efter att Malte fått hjälp av storebror J och farbror N att blåsa ut ljuset på tårtan så ringde de från sjukhuset och meddelade att resultatet från undersökningen dagen innan påvisade en försämring från veckan innan, och de ville att Malte skulle komma tillbaka till avdelningen för observation. Den tårtbit som redan fanns uppskuren till födelsedagsbarnet fick inmundigas under härligt ljudliga "smackningar", men sen fick gästerna bege sig hemåt och vi fick styra kosan tillbaka till salen på 95B. 

Återkommer inom kort med ny uppdatering, eftersom det har hänt grejer nu på slutet.
Tills dess - Ha det så bra!     


Kommentarer
Postat av: jeanette

Va skönt att höra ifrån er. Jag har vart inne och åtskilliga gånger och undrat. Hoppas av hela mitt hjärta att ni får lite positiva svar.

Kram till er alla

2008-04-30 @ 14:14:06
Postat av: Ullis

Och hoppas att förändringarna är till det bättre!!! Kramar!

2008-05-04 @ 08:08:59
Postat av: Johanna, David & Ella

Har tänkt mycket på er under denna tid. Skönt att höra ifrån er. Håller tummarna att ni snart, snart får tillbaka er "vanliga" vardag och slipper denna berg-och dalbana till tillvaro.
Stor kram till er alla från Johanna

2008-05-05 @ 20:35:05
Postat av: Familjen Ek

Många tankar till er, fick sms av Teres imorse, känns så hemskt för lilla Malte. Kan han aldrig få bli frisk??!! Pussa på den lilla godingen(och den stora) från oss, vi hörs snart
Kram från alla i fam Ek

2008-05-16 @ 11:50:04
Postat av: ????

Hur är det med malte nu förtiden? längesedan någon information gavs! Håller tummar & tår att ni mår bra!!! en som tittar in på sidan då & då!

2008-06-14 @ 21:46:47
Postat av: Mariann Högström

Hej, jag tänker så ofta på er och undrar hur Malte mår, om allt går bra. Har han blivit bättre sedan ni skrev på bloggen senaste gången, det är ju ganska länge sedan och har den nya bäbisen kommit?

Kramar från Alexandras mamma Mariann

2008-07-12 @ 11:36:57
Postat av: Åsa

Hej! Brukar titta in här ibland och hoppas av hela hjärtat att allt är bra med Malte och er familj!Kram, Åsa (en Hornet-mamma)

2008-08-30 @ 11:41:20
Postat av: Ulla

Oj, här fanns hur mycket som helst att läsa! Jag får nog börja från början om jag ska hänga med. Styrkekramar från Eddie och Mikas mamma från Kastanjen.

2008-11-11 @ 20:28:09
URL: http://www.mysilver.se
Postat av: Aika

Jag finner inga ord, så mycket ni har gått igenom....din kärlek till din man och dina barn lyser igenom dina rader och jag blir så djupt rörd.Skönt att ni kan finna stöd och ork i varandra och eran kärlek. Vill bara krama om dej!Kram Annika

2009-02-14 @ 19:08:22
URL: http://www.aikan.wordpress.com
Postat av: Anonym

Hej

Har fått diagnosen Hygrom på mitt barn. Jag har läst allt om Malte. Jag undrar hur det har gått. Tycker så synd om er familj. Jag går själv och väntar på besked har väntat i 7 v. Har snart gått halva graviditeten. Skulle vara väldigt tacksam för ett svar det finns så lite info och så få som berättar hur det går.

Med vänliga hälsningar Annie

2012-03-21 @ 18:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0