Avvakta + ny permission

CT-scanningen som genomfördes igår eftermiddag "ser bra ut", vilket ju känns skönt, samtidigt som det gnager i ett föräldrabröst att inte få ett konkret besked om vad det är som orsakar Maltes ganska omfattande svullnad - varifrån kommer "vätskan"/vad beror svullnaden på?

  

Läkarna vill avvakta ett tag till för att se om svullnaden lägger sig och har därför beviljat/beordrat oss permission till fredag. Då ska svullnaden kontrolleras och beroende på utfall av denna granskning så kanske Malte kan bli av med suturerna (stygnen).

 

Idag, innan vi skulle åka hem, så kontrollerades Maltes operationssår av en läkare och några sköterskor, och då tabbade vi oss litegrann vad gäller Joel - vi tänkte nämligen inte på att skydda honom från den ganska "grafiska" upplevelsen som det nog var för honom att se sin lillebror för första gången sedan operationen utan bandageringen. Vi blev dock varse i bilen att detta var något som tagit Joel väldigt hårt, då han blev i det närmaste otröstlig och bedyrade hur mycket han älskar Malte och undrade vem som har varit "bum mot Balte?! ("dum mot Malte!?") Det var en ganska utmanande uppgift, rent pedagogiskt, att förklara för Joel att de som gjort så att Malte ser ut som han gör för stunden, i själva verket har varit jättesnälla mot Malte. När Joel, som för tillfället är ett fanatiskt Pippi Långstrump-fan, fick höra att "Herr Nilsson" (neurokirurg PN) har ett finger med i spelet, så mildrades hans oro så pass att han kunde slå sig ner med mamma, pappa och farbror Nisse och titta på "Sjukhuset" på TV3 (...får vi aldrig nog, eller lider vi av abstinens...?) och ta sig en utsökt flaska med äppeljuice innan han somnade/svimmade efter en hektisk och upplevelserik dag.

Fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: sara ek

nejmen stackars lilla.... Åh, jag blir bestört över bilderna.... Alla stygnen... Jag skulle så gärna "bara vilja göra allt bra" igen för Malte(förlåt min barnsliga tanke)
Söta Joel, han är en fin storebror:-)
Så beskyddande och omtänksam mot sin lilla bror.
Vi alla hoppas på goda nyheter, vi tänker på er hela tiden och hoppas Malte snart mår bättre.
Kram från ♥sara♥janne♥maja♥mille

2008-02-12 @ 21:36:00
Postat av: Anne T

Visst är det nyttigt att "motionera sina sinnen", men det vore skönt om glädjen och lyckan fick sig en "omgång" snart. Hoppas så innerligt att allt det här jobbiga bara stärker er-var och en för sig, men främst er som familj. Stor kram från Anne

2008-02-12 @ 21:41:49
Postat av: Ullis

Allt det här har verkligen fått en att få ett helt annat perspektiv på saker och ting. Och inse att man måste börja vara tacksam för det man har, för allt är så skört.

Tack B och T att ni okar berätta och hålla oss uppdaterade.

Hoppas ni får en bra permission. Svullnaden går snart ner ska ni se. Jag håller alla tummar och tror stenhårt på det.

Kramar!

2008-02-12 @ 22:13:02
Postat av: Angélica

Vilken kämpe han är! Det är nog få som skulle se så coola och nästa oberörda ut efter en sådan omgång, men ändå visar ut sitt ärr som om han knappt gjort annat. Världens finaste! Hoppas också på att ni får en skön vistelse hemma i lugn och ro, och att svullnaden går ner. Inte konstigt att kroppen reagerar med tanke på omständigheterna. Tänk bara på hur man kan svullna upp efter att ha dragit ut en tand... Och det brukar ju lägga sig efter ett tag!

Många långa varma kramar Angélica

2008-02-12 @ 22:54:43
Postat av: Åsa

Gulliga storebror! Fina Malte!

2008-02-12 @ 23:44:44
Postat av: Jenny Z

Vilken kämpe du är Malte! Vilken världsmästare till storebror du är Joel! Och vilka hjältar ni är, B och T.
Vi håller tummarna för att svullnaden lägger sig och att såret får läka i lugn och ro.
Alla goda, starka tankar och många kramar till er från Reimersgänget

2008-02-14 @ 10:00:00
Postat av: Kattis

Heja Malte! Du klarar detta med lite hjälp från familj och vänner (och duktig personal på sjukhuset).
Många starka tankar och värme till er alla.
Kattis

2008-02-15 @ 10:01:05
Postat av: Emma

Bilderna berör, helt plötsligt blir allting så verkligt. Förstår att det var en chock för Joel, kanske borde personalen har tänkt på detta. Det kan ju inte vara första gången ett syskon är med. Jag hoppas ni har fått något besked om svullnaden idag. Jag ringer på söndag.

Kram Emma

2008-02-15 @ 18:12:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0