Läkande lekar

Sedan dränaget togs bort i torsdags kväll så har Malte en massa vätska "till övers" i huvudet. Denna vätska sjunker nu så sakteliga undan "med hjälp av tyngdlagen" skulle man kunna säga. Därför var båda ögonen mer eller mindre igentäppta på lördagen.

  

Detta ser värre ut än vad det i själva verket är, nämligen ett sundhetstecken på att läkningen fortskrider utan problem och att Maltes kropp kan göra sig av med överflödig vätska på egen hand. Han sysselsätter sig under tiden med kryp-, stå- och gålekar på rummet och ute i korridoren.

  

Över helgen så har beläggningen varit låg på avdelningen, så när rummet emellanåt känns för litet så kan vi relativt ostört leka "runt-hörnet-tittut", utan att störa eller själva bli störda i nån större grad. Så mycket mer än så händer inte för tillfället inte i Maltes liv, och i nuläget är det ju faktiskt ganska bra att det är så. Det enda ombytliga i hans liv för tillfället är när hans mamma och pappa byter av varandra som "sällskapare", samt när diverse kompresser, bandage och infartsnålar byts ut.

Det är två huvudsakliga skeenden som vi går och väntar på nu - dels att Maltes operationssår ska läka ihop ordentligt och fint, dels att analyssvaren ska bli färdiga någon gång, förhoppningsvis mot slutet av nästa vecka eller början av näst-nästa vecka.

Storebror J börjar nu oxå bli van att vistas i sjukhusmiljö och bland vårdpersonal. Följande är kanske ett symptom på detta: Pappa B och J tog ett bubbelbad häromdagen. I leken och ivern, medan hans pappa besköt honom med en vattenpistol, så kastade J en liten men vattenfylld hink mot sin pappa, som träffade rätt illa över munnen. Den fick sig en ordentlig kyss med blodvite och fläskläpp som resultat. När en något vred pappa föklarade att: "Så får man inte göra! Det där gjorde sk*tont! Titta här... jag blöder!", så betraktade J konsekvenserna av sitt handlade med en viss distans och ett värdigt lugn innan han konstaterade att: "Jaha... du får väl gå till doktorn då"...

Kommentarer
Postat av: Marie (Mi)

Vad skönt att Malte "läker" som han ska, så ni kan få komma hem snart. Vi saknar er!
Puss och kram

2008-02-04 @ 07:01:22
Postat av: Maria

Så himla skönt att läsa det ni skriver om hur allt har gått med Malte.....snart är ni hemma igen !!
och vilken skön kommentar från storebror;)
kram

2008-02-04 @ 07:46:59
Postat av: Angelica

Härligt att läsa era målande beskrivningar! Hoppas att Malte fortsätter att busa och allt fortsätter att gå åt rätt håll! Hälsa hela familjen!

2008-02-05 @ 07:34:03
Postat av: Morbror T

Tjena M!
du e snart tebax i form tänker på dig jämt! kram

2008-02-13 @ 15:07:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0