"Slicka såren"

Nu har det gått två dygn sen operationen och Malte mår efter omständigheterna väl. Natten som passerade sov han väldigt lätt och oroligt, men inget annat är kanske att vänta med tanke på vad han precis varit med om.

Efter frukost kom kirurg PN förbi och hälsade på och kollade så att allt var ok med Malte. Vissa människor känner man ett enormt förtroende för, utan att direkt kunna sätta fingret på varför, och PN är just en sån människa. Det gäller, när vi tänker efter, egentligen för alla som omgivit Malte under hans resa de senaste veckorna, men PN omges av nån form av eftertänksamt lugn och en trygghet som inte gemene man alla gånger omges av. Hursomhelst så uppvisade Malte inga oroväckande "defekter", utan en flytt tillbaka till rehabilitering på Barnneurologen aktualiserades, så runt halv elva-tiden kom två sköterskor från Avd 95B och hämtade Malte och hans mamma. Väl tillbaka på avdelningen så fick vi byta från sal 1 till sal 2 - "Teletubbies-rummet".

Runt kl 1230 kom dr MD och och testade Maltes motorik med hjälp av bland annat små pärlor - plocka, släppa och flytta. Statusen är i nuläget precis som innan operationen, vilket ju inte kan tolkas på något annat sätt än bra. Det är i det här läget kanske lätt att glömma bort vilket relativt stort och komplicerat ingrepp Malte varit med om. Man bör ha respekt för att det nu är nästan två veckors vila och rehabiltering som gäller - att "slicka såren" helt enkelt - och att Malte är i stort behov av närhet, trygghet och en lugn omgivning. Dessutom återstår ju ett stort besked, i form av analysresultatet... 

Strax efter kl 14 dök storebror J, pappa B och farbror N upp på sjukhuset. De har tagit en promenad tillsammans till sjukhuset, därför att pappa ska byta av mamma. På vägen passerade de i vanlig ordning Svandammen och änderna fick sig två polarbrödsskivor till livs.

    

Hela gänget gick och fikade tillsammans i Cafeterian vid Ingång 96, innan mamma, J och N begav sig åter hemåt. J tyckte inte riktigt om det faktum att hans lillebror bara kunde titta på honom med ett öga och påtalade flera gånger att: "Öppna ögat Malte? Öppna ögat Malte... Öppna ögat Malte!" Lättare sagt än gjort...

 

En liten påminnelse om Maltes för stunden sköra status fick hans pappa ikväll, när Malte i ett okontrollerat ögonblick fick tag i hörnet på en kompress som sticker ut under hans omfattande bandagering, och som ligger över "skallbenslocket". Han drog till och operationsområdet, med alla stygn och blödningar, fick sig en liten "slitning"... Oj oj oj vad det måste ha gjort ont, för han var otröstlig i närmare en halvtimme. Pappa fixade fram lite smärtstillande medicin och sedan sov han i en välbehövlig timme innan mamma kom tillbaka. Kvällen avrundades med en liten fikastund inne på rummet.          

Kommentarer
Postat av: Kattis

Malte är så tapper och fin i sin bandagemössa. Han ser förvånansvärt fräsch ut med tanke på omständigheterna. Vila och trygghet samt lite rörelse gör nog susen. Vilken tur ändå, att ni bor i närheten av ett av Sveriges bästa sjukhus och kan få så fin vård av duktiga människor. Malte övervinner detta och kommer hädanefter att betrakta alla kommande utmaningar som västanfläktar tror jag.

Varma hälsningar
Kattis

2008-02-02 @ 11:08:09
Postat av: sara

Oj vilken modig, tapper och vacker pojke! Skönt att det verkar ha gått bra. Han ser så cool ut. Som om det där inte var så märkvärdigt ändå. Tuff kille!

2008-02-02 @ 15:06:22
Postat av: Jessica

yeeehaaaa!!!!!!!!

Malte kommer att vinna, tant Jessica vet det!!!

stora pussar till killen som ser ut att gått en rond med Tyson :)

2008-02-03 @ 12:02:38
Postat av: Sara Ek

Hej!! Det var så skönt att ses i helgen, tänk vad glad jag blev av Malte! Hans charm, och den där djupa blicken är svårslaget!!
Han känns så otroligt levnadsglad, det var underbart att få vara med er igen.
Jag hoppas vi ses snart igen, barnen och maken hälsar med pussar och kramar!
♥SARA

2008-02-04 @ 15:32:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0