Operation "minus 1 dag"...

Så har det slutligen kommit till den tidpunkt då det bara är en dag kvar till operation. I början av bloggen beskrev vi hur alla begrepp ställdes på ända och att allt kändes "luddigt" - den "overkliga" känslan har nu smugit sig på oss igen... Man tänker så mycket och så intensivt på Malte och hans situation att det slår över på något sätt och resultatet blir att man känner sig helt tom och inte kommer ihåg vad man har tänkt från den ena stunden till den andra. Man känner ett starkt "flyktbeteende", samtidigt som inte vill vika en tum, inte ens en enda millimeter från Maltes sida.

Dagen idag har präglats av ett "samlat" beteende hos mamma T och pappa B, ja det skulle nog kunna beskrivas som väldigt fokuserat, tystlåtet och målinriktat.


Den nyvakna, manliga delen av familjen...

Efter frukost så var det förberedelser för återfärd till Avd 95B som gällde, i form av packning och påklädning. Kl 13 var tiden vi skulle infinna oss på sjukhuset igen. B gick några ärenden på stan och T, J och Malte promenerade iväg mot Ackis. Vi har ännu inte fått något permanent rum på avdelningen eftersom Malte kommer att tillbringa dagarna efter operationen på "NIVA" - Neurointensiven. T  anvisades en temporär sal där provtagning skulle ske och där oxå natten kommer att tillbringas. Malte var jätteduktig och medgörlig under provtagningen och började inte ens att gråta när de stack honom på alla möjliga sätt och ställen.

Efter provtagningen så kom neurokirurgerna PN och PE och hälsade på för att informera om morgondagen. Om jag har liknat PN vid Jesus tidigare så kändes det som om han nu hade tagit med sig sin okände tvillingbror "Kristus". Två mycket förtroendeingivande människor som lovade att de ska göra sitt yttersta för våran Malte i morgon.

Efter mötet med kirurgerna så fikade vi först i avdelningens allrum och "boade" därefter in oss i vår temporära sal. T och J gick hem för att äta medan Malte somnade på pappas bröst. Vid 18-tiden kom middagen - köttbullar med potatis och lingonsylt - som pappa mosade ihop till en ytterst delikat gegga. Det var så gott att Malte lät hela avdelningen förstå detta genom sina kulinariska glädjetjut! Med en proppfull mage och lite starka mediciner ovanpå det så var Malte rätt så trött hela kvällen, men den förestående operationen lägger till ytterligare moment till de sedvanliga rutinerna - tvagning modell "ordentlig".


Då var det dags för ett dopp!

I ett särskilt tvättrum fick pappa B hjälp av undersköterska L att tvätta Malte på ställen som ingen av dem nästan inte visste fanns. Rengöringsmedlen var av starkare modeller, så det var viktigt att passa Maltes ögon och öron. Lättare sagt än gjort när han intvålad och gallskrikandes gled omkring på en galonbädd... Märkligt nog så ändrades hans sinnesstämning dramatiskt när han virades in i ett gäng med handdukar och en av hans favoritsjuksköterskor - K - kom in i tvättrummet. Då slog han på sitt allra största charmleende, som om ingenting hade hänt, mot K, medan pappa och undersköterska L stod andfådda och halvdränkta och tittade på. Hade det inte varit för åldersskillnaden på ca 30 år så hade nog Malte varit bortgift nu...

I ren pyjamas intog han sedan sängen och somnade ganska omgående. Mamma kom tillbaka och tillsammans med pappa fikade de och lade upp ett vakningsschema för tiden på "NIVA", som antagligen kommer att vara fram till lördag eller söndag. De två första dygnen efter operationen är de mest kritiska och de håller Malte under noga uppsikt dessa dagar för att se att "lagningarna håller tätt". Om han börjar blöda eller någon annan vätska läcker ut där den inte borde, eller någon söm eller några stygn går upp så måste man snabbt rätta till detta.

Än en gång vill vi tacka för alla uppmuntrande ord som når Malte och oss via sms och blogg! Har man inte befunnit sig i vår situation så förstår man nog inte hur mycket detta stöd betyder för att orka med. Tack än en gång!

I morgon kl 06 väcks Malte för ytterligare en ordentlig tvagning inför operationen. Kl 0730 kommer de från "Kirurgen" och rullar iväg med honom. Det är då vi kommer att se hans lilla fina oförstörda skalp, med de små gyllenbruna lockarna i nacken, för sista gången.


Nästa gång vi träffas kommer han att vara en "ärrad liten kämpe"... 

Kommentarer
Postat av: Helena

Våra tankar är med er hela tiden!
Kramar
Helena, Johan, Olivia och Alva

2008-01-30 @ 07:59:13
Postat av: Ullis S N

Lilla söta Malte!
Lycka till idag, vi håller tummarna för dig. Det kommer att gå bra det här.

Kramar i massor från Ullis, Stefan, Elias & Wilmer

2008-01-30 @ 08:05:33
URL: http://malteslisvgnista.blogg.se
Postat av: Maria

mina tankar är hos er idag o hos Malte!
många kramar
Maria

2008-01-30 @ 08:16:22
Postat av: Polly

Heja Malte! Jag håller alla tummar för er lilla kämpe!!

2008-01-30 @ 09:14:54
URL: http://pollybloggar.blogspot.com/
Postat av: Petra J

Tänker extra mycket på er och starka Malte idag!
Ett skepp kommer lastat med massor av energi och hopp!! Stora kramar från Petra J

2008-01-30 @ 09:19:31
Postat av: Jessica

sitter med min guldklimp här och kan bara föreställa mig eran rädsla och erat hopp.

Malte
- det här fixar du! du ska ju bli storebror!

kramar från oss

2008-01-30 @ 09:49:31
Postat av: Fam Long

Vi tänker på er i dessa svåra dagar och hoppas allt ska gå bra.

Hälsningar från
Ingrid, Jonathan, Emelie och Johannes

2008-01-30 @ 10:01:41
Postat av: Eva Hjalmarsson

Jag följer med i eran vardag med både tårar och skratt. Ni är så fantastiska på att dela med er i ord och bilder och lille Malte verkar leva sitt liv med ett stort leende på läpparna. Det leendet kommer att räcka långt - det är jag övertygad om.
Jag håller mina tummar så hårt det går!
Kram Eva

"Kärleken övervinner allt"

2008-01-30 @ 10:01:58
Postat av: sara

Tack för att ni delat med er av ert liv under tiden som varit fram till operationen.
Jag som aldrig träffat er kommer att ha er lilla Malte i tankarna hela dagen och önskar er alla all lycka idag.

Kämpa på Malte! All styrka, mod och kraft till dig idag!

2008-01-30 @ 10:29:37
Postat av: Jenny Z m familj

Alla starka tankar till den lille kämpen Malte. Vi tänker på er allt vad vi kan. Kramar från Reimersgänget

2008-01-30 @ 10:49:51
Postat av: Kusin E

Lycka till!
Kramar från B:s kusin E & Co

2008-01-30 @ 11:10:20
Postat av: Fam Strinnholm

Lycka till!
Vi håller tummarna och tänker på er extra mycket denna långa dag!
Kramar
Daniel, Lotta, Ida & Hanna

2008-01-30 @ 12:17:27
Postat av: Susanne

Gråter och skrattar omvartannat med er på bloggen, trots att jag inte har en aning om vem ni är. Det här klarar Malte, han ska ju bli storebror!

2008-01-30 @ 12:39:24
Postat av: Anna Karin och Brian

Och, vad vi håller tummar och tår och allt som bara går! Tänker på er allihopa!
Brian, Anna Karin, Maya och Emelie

2008-01-30 @ 13:26:49
Postat av: Ullis S

Vänner!

Imorgon vid den här tiden är operationen över och allt kommer att ha gått så himla bra! Det är ju en självklarhet!

Kram på er och krama charmtrollet Malte från Tant Ullis :-)

/Ullis

2008-01-30 @ 15:33:19
Postat av: Maria

tänker så mkt på er och undrar om operationen är klar nu ...tänkt på er hela dagen.
Hoppas allt har gått bra
kramar
Maria

Postat av: Emma Brixer

Mina tankar är hos er. Tittar på bloggen hela tiden fast jag fattar ju att den självklart inte är uppdaterad och inte kommer att bli det idag och kanske inte på några dagar. När Hugo åt kvällsmat idag så berättade jag för honom om vad Malte går igenom idag(det går bra att prata med en 16 månaders kille också om det är ett samtal där man inte behöver så mycket svar). Men när jag till slut sa att vi håller tummarna för Malte och knep ihop min fingrar så gjorde Hugo också det. Och så kom tårarna igen så som de har gjort så många kvällar när jag följer er på bloggen.

Kram Emma

2008-01-30 @ 18:59:30
Postat av: Kattis

Nu måste operationen vara över. Jag hörde att Malte rullades in vid 8-tiden i morse. Måtte allt ha gått väl, måtte alla tankar och hållna tummar nå fram till Malte. Åh vad jag hoppas att han klarar detta (massa tårar kommer...)
Kritiska dygn väntar. Hoppas att Jesus och Kristus fått gudomliga krafter idag, även ni och Malte.

Massor av kramar från Kattis, Peter, David och Lisa

2008-01-30 @ 20:05:19
Postat av: Annika S

Har tänkt på Malte och er hela dagen. Tittat på bloggen för uppdateringar, men ni har fullt upp med att finnas för Malte och Joel förstås! Jag har hållt tummarna, bett till alla högre makter och önskat stjärnorna att allt har gått bra för lilla charmknutten idag! Ni har en helvetespers som ni tar er igenom, och ni är otroliga som orkar dela med er hela tiden. Tack för det! Hoppas att operationen lyckades bra och att Malte visar lika god tillfriskning nu som efter virus och magsjuka.

Kram till er! Annika S

2008-01-30 @ 20:27:14
Postat av: Annika

Hittade hit i dag och har läst hela bloggen och tårarna rinner! Gud va orättvist, stackars lilla Malte, och hans familj, som måste genomgå detta!
Tänker på er! Hoppas operationen lyckades bra!
/Annika

2008-01-30 @ 22:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0