Hej igen...

Hej igen allihop! Jo, nu var det ett tag sen vi uppdaterade bloggen och vi tänkte att vi skulle ge oss på att försöka sammanfatta den senaste tidens händelser. Hoppas ni har lite överseende med vår lilla "återhämtningsperiod".     :)

Tiden sedan borttagningen av stygnen och Maltes plötsliga illamåenden som följde strax därpå, har i mångt och mycket sett ungefärligen likadan ut. Malte har undersökts i mitten på veckorna, antingen med CT-scanning eller MRT ("magnetröntgen"). I ett spann på några timmar upp till några dagar efter genomförd undersökning har resultaten analyserats och meddelats oss. Hittills har våra förhoppningar om förbättring kommit på skam varenda gång. De båda hygrom Malte har under vänster respektive höger pannben har inte uppvisat några tecken på regress, utan snarare har resultatet påvisat små små ökningar av vätskeansamlingarna. Detta gör att mamma T och pappa B lever i en tillvaro som möjligtvis skulle kunna liknas vid en badvakts situation. Vi lever för tillfället i en ny sorts vardag, där vi är relativt nöjda om allting är lugnt på ytan, men samtidigt lever vi ständigt med en mer eller mindre outtalad anspänning för vad som eventuellt kan gömma sig "under ytan" i form av att Malte helt plötsligt skulle bli sämre. Den vidare planering och de direktiv och anvisningar vi får lyder i korthet att "avvakta ytterligare och se", samt att ständigt vara observant på eventuella tecken på försämringar hos Malte. Minsta tecken på försämring är lika med direkt färd till sjukhuset.


Jahapp... har det inte hänt något roligt under de senaste veckorna då? Jo men visst! Malte har ju fyllt 1 år, närmare bestämt den 28:e februari!

  

Eftersom vi tekniskt sett var inskrivna på Avd 95B, så slogs det på en väldigt liten trumma inför bemärkelsedagen, så den fick gå av stapeln inför Maltes närmaste familj hemma i lägenheten.

 

Nu ville det sig inte bättre än att födelsedagen inföll på en torsdag och minuterna efter att Malte fått hjälp av storebror J och farbror N att blåsa ut ljuset på tårtan så ringde de från sjukhuset och meddelade att resultatet från undersökningen dagen innan påvisade en försämring från veckan innan, och de ville att Malte skulle komma tillbaka till avdelningen för observation. Den tårtbit som redan fanns uppskuren till födelsedagsbarnet fick inmundigas under härligt ljudliga "smackningar", men sen fick gästerna bege sig hemåt och vi fick styra kosan tillbaka till salen på 95B. 

Återkommer inom kort med ny uppdatering, eftersom det har hänt grejer nu på slutet.
Tills dess - Ha det så bra!     


RSS 2.0