Första helgen på sjukhus

Så har då den första riktiga helgen på barnneurologen snart kommit till ända. Lördagen började med att Malte vaknade vid 5-tiden och var väldigt törstig, och det är ju kanske inte så konstigt med tanke på hans tuffa fredagsdygn. Törsten stillades fram till kl 8 då han åt frukost med mycket god aptit - på menyn stod 1½ ostmacka, ½ yoghurt och saft. Med nyvunna krafter gav han sig sedan ut på ett träningspass runt rummet. Under träningspasset utfördes bl.a. övningarna "flytta på stolen" och "sängboll".Medan Malte sov middag så fick T beskedet att näsprovet som ska tas för att se om RS-viruset är besegrat är uppskjutet till på måndag.

Pappa, som varit hemma hos farmor och ätit lunch med J och farbror N kom till sjukhuset och bytte av mamma strax före kl 15. Eftermiddagen ägnades i mångt och mycket åt att leka med pappas nyckelknippa och snusdosa som låg på fönsterbrädan vid sängen. Ett och annat sovpass lyckades oxå få plats på eftermiddagsschemat. Vid 2130 kom mamma tillbaka och pappa åkte hem för att sova med J.

Söndagen har varit ganska lugn. Inga läkare som rondar, utan mest sköterskor som kommer med mat och mediciner med jämna intervaller. Malte har varit lite ängslig, men det är nog mer utifrån tristess än någonting annat. När Malte och pappa tog en eftermiddagslur så var grannarna - JG och HO - förbi. På grund av den pågående tuppluren, men oxå den av läkarna anvisade försiktigheten med avseende på Maltes infektionskänslighet så fick besöket på rummet skjutas lite på framtiden. Malte fick dock en cool katt som storebror J redan har döpt till "Katten Jansson". På hemmaplan har storebror det ganska kämpigt med situationen att han inte får träffa Malte. Han vill ringa och prata med och trösta Malte ungefär en gång i kvarten, vilket han oxå får. Märkligt nog blir J precis lika överlycklig varje gång han får ett "ga-ga" eller ett "ne-ne" till svar i telefonluren. J känner oxå en otrolig saknad, vilket vi kanske inte riktigt förstått till en början, blockerade av våra egna känslosvallningar. Nu gäller det bara att härda ut tills efter operationen och den dag då Maltes kropp inte är så infektionskänslig längre, och då de får återse varandra igen. Den återföreningen kommer det nog att slå kärleksgnistor om!

Kommentarer
Postat av: Helena

Vi tänkter på er hela tiden!
Vad ni skriver fint, håller med Kattis om att det känns som man är nära er men ändå inte.
Pussa hela familjen från mig.
/Helena, Johan Ruggugglan Olivia och Alva

2008-01-21 @ 09:32:56
Postat av: Ullis

Jag finner inga ord över det som har hänt Malte. Jag känner så starkt med er. Mina tankar är ständigt hos er och många tårar har fallti. Tack för den fina sidan ni har gjort för Malte.
Kramar i massor från Ullis med familj (Stefan Elias & Wilmer)

2008-01-21 @ 10:21:47
URL: http://malteslivsgnista.blogg.se
Postat av: Mariann H

Hej T! Alexandra ringde och berättade att Malte blivit sjuk. Jag tänker på er och hoppas att allt ska gå bra så att Malte blir frisk igen. Hoppas att ni orkar vara starka. Många kramar från Alexandras mamma Mariann

2008-01-28 @ 15:48:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0