Malte har fått en egen blogg!Hej!

Sedan vi fick det "overkliga" beskedet i söndags (13/1) eftermiddag så har alla egentliga begrepp som man styrs av - dag, natt, tid, sömn, vakenhet, logiskt tänkande, etc, etc - på något konstigt sätt helt satts ur spel. Vi använder termen "luddigt" för att den så bra beskriver hur det känns i våra huvuden. Vi pratar med vårdpersonal dygnet runt och får lite ny information här och där av olika omfång och komplexitet. 

Vi har blivit helt översköljda av kärlek, värme och omtanke - från nära, kära, bekanta och vårdpersonal - och vi gör vårt bästa för att kanalisera det direkt till Malte, men även till Joel som har det lite kämpigt nu när hans lillebror har fått cancer. De flesta av Joels dagliga och trygga rutiner har plötsligt blivit mer eller mindre ruckade på.

För att underlätta lite för er som vill följa Maltes "kamp" mot den stora, "dumma" och växande cellklumpen som upptäckts inne i hans än så länge ganska lilla huvud, så kom vi på att starta den här bloggen, som vi ska försöka använda som en slags dagbok eller noteringshäfte för vad som händer fortlöpande. Det underlättar även givetvis för oss att kunna nå fler på ett enklare och snabbare sätt än med sms och mejl.
 
Den första tiden sedan i söndags har varit otroligt intensiv och känslomässigt enormt omtumlande. Därför så vi sitter nu på Maltes rum (Sal 1, Avd 95B) här på Akademiska Sjukhuset i Uppsala och försöker, när Malte sover, att med hjälp av ett kollegieblock och en klassisk gammal blyertspenna i trä att rekapitulera vad som har hänt de här dagarna som passerat. Vi kommer att försöka uppdatera bloggen med jämna mellanrum och förhoppningsvis kan vi snart berätta om vad som har hänt sedan i fredags fram tills nu.

Namnet på bloggen kom sig naturligt av den känsla vi får när vi tittar djupt in i Maltes "korinter" till ögon och ser den livsglädje, ömhet och kärlek som hela han utstrålar när han hela tiden oförtröttligt försöker pussa och krama sin mamma och pappa, ovetandes om vad som hänt och kommer att hända honom - "Maltes livsgnista"!

Vi avslutar detta första inlägg med att citera delar av det tal som Maltes gudmor höll för honom på hans dop 1 juli 2007:

"För ett barn är ingenting omöjligt och fantasin oändlig. En sandlåda kan vara ett ändlöst hav, en snöhög kan vara en ogenomtränglig riddarborg och en tallrik köttbullar ett rymdskepp med farliga utomjordingar som försöker inta matbordet, alltså Jorden. Så borde det få vara hela livet." 

Kommentarer
Postat av: Familjen Ek

Hej! Vilken fin idé med Maltes blogg! Det ger oss en chans att följa Maltes kamp på nära håll.
Förlåt om jag bombar er med sms o meddelanden, men jag är så orolig och vill gärna finnas där för er. Inte alltid så lätt att göra rätt, men gör jag fel så säg till♥.
Kram så länge från Sara, Maja, Janne och Mille

2008-01-17 @ 16:55:28
Postat av: Katarina Kjerfve

All kraft och kärlek till goa, fina Malte.
All kraft och kärlek till er.
All kunskap, skärpa och energi till de läkare som kommer att befria Malte från tumören.

Vi tänker på er hela familjen.
Kramar från Kattis med familj

2008-01-17 @ 19:19:47
Postat av: Daniel och Lotta

Älskade, älskade vänner! det är med bestörtning vi ikväll nås av beskedet att Malte har cancer. Tack för att ni mitt uppe i detta overkliga som just nu händer er familj, orkar berätta för oss andra.
Vi saknar ord för vad vi känner just nu, tänker på er och kramar varandra.Hårt.

2008-01-17 @ 21:08:04
Postat av: Ullis

Låt allt ert fokus vara på att detta bara är ngt ni ska igenom och att Malte, om ett litet tag, snart är frisk igen.

Ni är underbara människor, och ni och Malte förtjänar att han ska bli kry igen. Så därför kommer det också att bli så.

Kramar till er alla i familjen!

Ullis

2008-01-17 @ 21:08:18
Postat av: Angelica

Tack för er omsorg om oss andra mitt uppe i allt kaos. Finner inga ord, bara massvis av känslor och tankar på er.
Många långa, varma tankar & kramar skickar jag till er alla i familjen!

2008-01-17 @ 22:29:28
Postat av: Karin

Alldeles ofattbart... Skickar många många styrkekramar till er. Vi tänker på er massor.
Karin, Per och Carl

2008-01-18 @ 11:37:37
Postat av: Sara

♥♥♥Goa fina Malte♥♥♥
Julkortet på dig och brorsan sitter kvar på kylskåpet och vi tänker på dig och din familj ständigt.
kram till er alla från Sara, Janne, Maja och Mille

2008-01-18 @ 12:52:50
Postat av: Berit och Åke

Malte, kämparnas konung, du, Joel, Teres och Bosse ni är i våra tankar och vi följer den mycket fina bloggen.
Berit och Åke (gudmormor och gudmorfar)

2008-01-21 @ 13:40:30
Postat av: Johan

Jag fick höra av Danne i söndags att Malte var sjuk, vi skjutsade upp Marie till barnsjukhuset med lite prylar och fick sedan höra att Malte fått cancer. Många tankar har gått till er i veckan, jag vill uttrycka mina djupaste medkänslor till hela familjen. Ni kommer att fixa detta, jag hyser inga tvivel. Det är svårt att veta vad jag ska skriva då er situation rört upp många känslor i magen. Nu ska jag gå upp och krama mina tjejer extra mycket. Vi får ses och käka Maries goda "gambian-gryta" när detta är över.
Kramar/ Johan, Sara, Tova & Alice

2008-01-21 @ 22:22:05
Postat av: Ingela, Mattias och Jacob

Kära vänner!
Vi tänker på er ständigt i den här overkliga situationen. Är dock övertygade om att det här kommer att få ett lyckligt slut, Malte visar ju ideligen, genom sin utveckling och sitt goda humör, att han är här för att stanna!
Obegränsat med kramar,
Ingela Jacob Mattias

2008-01-22 @ 13:41:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0