Operation "minus 2 dagar" - Malte fyller 11 månader

Nu är det bara en dag kvar på "permissionen" och två dagar kvar tills det är dags för operation. Det börjar nu bli ordentligt märkbart att Malte går på kortison - han kallas inte-för-inte för "Klotis" i dessa dagar. Han är riktigt rund  om kinderna och humöret är på topp, så vi får oss många skratt till livs varje dag. Det kan nog behövas tankas lite extra endorfiner med tanke på vad som väntar.

Farhågorna kring morgonens väckning kom på skam, då Malte tog sig en riktig sovmorgon. Han var sist upp av alla till frukosten, som återigen intogs med blå himmel och morgonsol som kuliss. Vi vill gärna tolka in att det är någon högre makt som, genom det vackra vädret på sistone, vill signalera att vi går mot ljusare tider i flera olika bemärkelser.

Måndagen har varit de andra dagarna på "permissionen" ganska lik, så efter frukost följde lite lek med storebror innan det var dags för förmiddagsluren, den här gången med mamma. Denna gång kom den dock på skam då vi fick ett spontant fikabesök av grannen DH, som släpptes in efter att ha intygat sin krya fysiska status. Trots viskningar snarare än rop i köket, så snappade Malte upp att vi hade besök och ville inte komma till ro innan han hade fått hälsa på gästen.

Efter fikat så gjorde pappa ett nytt försök med en förmiddagslur, och denna gång gick det avsevärt lättare. En och annan av mammas after-eight-muffins gjorde nog sitt till att en sömnig känsla infann sig tämligen omgående hos Malte. Medan Malte "sov förmiddag" så passade T och J på att uträtta några snabba ärenden i hemkvarteren.

Eftersom en lång sjukhusvistelse står för dörren så passade hela familjen på att åka och storhandla denna sista heldag på hemförlovningen, så nu är kyl, frys och skafferi fyllt till bristningsgränsen med allehanda smått och gott. Skönt att ha såna saker ordnade när man med största säkerhet kommer att ha fokus på helt andra saker de närmaste veckorna. Skönt oxå för den som är hemma och tar hand om J att slippa tänka på sånt.

På kvällen kom farbror N som vanligt och hälsade på, men även farbror L kikade förbi en sväng och lekte lite med J. T och N åt lutfisk medan J och L byggde torn och hus i lego. B lagade displayen på badkaret och bytte lampor i badrumsskåpet ivrigt påhejad av Malte.

Både pappa B och mamma T känner nu hur en ångestladdad förväntan tar sig ett allt större utrymme i tankarna, och det blir som en slags "mental klåda i själen", om ni förstår vad vi menar. Man vill ha det gjort, men ändå inte och mest av allt hade man ju velat slippa att hamna i hela situationen som sådan, men man kommer inte ifrån, hur man än vrider och vänder på det, att vi måste gå igenom det här med Malte. Men även om vi knäar emellanåt under pressen så uppvisar Malte en avundsvärd styrka, som är så skön att se när man vet vad som väntar honom. Han är inte bara go' å gla', våran Malte, han är stark oxå!

(Fotnot: Knivstället i bakgrunden heter VooDoo. Vi kör lite blogg-VooDoo mot tumören så att den ska försvinna helt!  ;-)

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vilken fin blogg ni har upprättat. Jag läser och blir alldeles tårögd. Vilken fantastisk liten kille ni har. Det syns att han är en riktig fajter! Tänker på er och håller tummarna inför onsdagens operation.
Kramar Alexandra m familj

2008-01-28 @ 23:15:39
Postat av: Ulf Hemberg

Bosse, gamle vän.
Vi är med er härifrån Göteborg också!

2008-01-28 @ 23:31:29
Postat av: Kusin E

Vi tänker på er hela tiden (och oj, vad nära det blir med blogg och bilder och allt).
Kram B:s kusin E med fam.

2008-01-29 @ 08:33:21
Postat av: emma

Heja Malte!

2008-01-29 @ 14:20:54
Postat av: Hilmerssons

Vi tänker på er! Det här kommer att gå bra. Tusen pussar och kramar till er.

2008-01-29 @ 14:27:03
Postat av: fam Schöld

Tack vare er blogg kan vi intensivt följa er kamp mot Maltes sjukdom.
Vi hoppas att ni känner att ni inte är ensamma på operationsdagen utan att vi är många som tänker på och hejar på er alla i familjen men kanske framför allt på er lille kämpe Malte.

2008-01-29 @ 18:58:10
Postat av: Carlsson / Haapakoski

Tänker på er!!
Vad härligt att ni fått vara hemma alla tillsammans ett par dagar innan operation. Vilka fina bilder på charmprinsen, tjejerna på gården får passa sig...

2008-01-29 @ 19:45:41
Postat av: Annika och Magnus Sundqvist

Vi håller tummarna och skickar all positiv energi som går till Malte och till er föräldrar, samt storebror. Ni finns i våra tankar!
Kramar från Annika och Magnus

2008-01-29 @ 20:35:23
Postat av: Nilla, Linus, Jocke och Vera

Vi tänker på Dig Malte och håller alla tummarna! Pussar och kramar i massor

2008-01-29 @ 21:13:21
Postat av: Kicki

En jättefin och rörande blogg! Tänker på er och håller tummarna att allt går som det ska imorgon! Kramar Kicki

2008-01-29 @ 21:18:39
Postat av: Sara & Johan Helander/Holmberg

Vi håller alla tummar för er imorgon nu när tuffa tider väntar men det där grejar ni!! Vi ser fram emot att läsa er blogg om när Malte är hemma igen med borsan och busar runt och tumören en minne blott.

Vi är många som tänker på er ska ni veta!!
Styrkekramar till er alla inte minst till fina Malte, heja heja.

2008-01-29 @ 21:30:00
Postat av: Angélica

Många varma tankar, kramar och en massa energi till er. Så otroligt fina bilder ni lagt upp, båda era fantastiska söner är några riktiga charmtroll med otroliga ögon som kan få vem som helst att smälta!

2008-01-29 @ 21:39:08
Postat av: Familjen Lundin Jakobsen

Tack för att ni delar med er av detta svåra som er familj går igenom.

Hoppas allt går vägen imorgon.
Vi tänker på er
Kramar

2008-01-29 @ 22:06:44
Postat av: Anonym

Tänker på er, håller tummarna för att allt går bra i morgon.

2008-01-29 @ 22:06:44
Postat av: Tussen

Hej Sötis!
Nu måste du vara stark. Allt kommer att gå bra. Längtar så till den stund då jag får komma och hälsa på dig igen. Jag vill mysa och busa som vi brukar göra. Saknar dig.

Massor av kärleks- och styrkekramar
från din Gudmor

2008-01-29 @ 22:45:04
URL: http://www.malteslivsgnista.blogg.se
Postat av: Janne

Det är omöjligt att sätta sig in i er situation. Och när jag försöker kommer tårarna.
Jag vet att Malte är en kämpe.
Vi finns här för er, och tänker på Malte
Kram från Janne med familj.

2008-01-29 @ 22:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0