Operation "minus 5 dagar"...

Med fem dagar kvar till operation så har vi nu nog börjat, mer eller mindre omedvetet, att fokusera och koncentrera oss på det som ska ske. Detta tar sig uttryck på många olika sätt. Pappa B börjar bli innesluten och lättirriterad, både på sig själv och på omgivningen. Han orkar inte "durga" (kallprata+älta) några längre stunder och har börjat få "mentala skygglappar", där han skärmar av omvärlden. Emellanåt kommer tårarna i de mest oväntade lägen och de känns både förlösande och jobbiga. Känslan av hopplöshet växer sig allt starkare. "Expect the best and prepare for the worst."

Mamma T har oxå haft en känslomässigt svängig dag och gör upp storslagna framtidsplaner för familjen samtidigt som hon faller in i hejdlös gråt emellanåt. Det är så svårt att förstå varför detta drabbat Malte och det finns ingen att vara arg på eller rikta sin ilska mot! Det är helt enkelt bara "nåt" ont som drabbat Malte. Sen är det jobbigt oxå att behöva vänta på vidare besked hela tiden. Framför oss nu har vi beskedet om operationen gått bra. Beroende på svaret så måste vi eventuellt vänta på besked om vidare åtgärder. Sen måste vi vänta i 10-12 dagar på svaret om vilken typ av tumör det är och vilken klassificering den har (god- eller elakartad). 

Även lillebror J har det jobbigt, men det är nog mera att denna "oroliga" (i dubbel bemärkelse) situation sammanfaller med att han fullt naturligt börjar gå in i en utvecklingsfas med 3-årstrots.

Den enda som egentligen är sig själv och tämligen oberörd av allt som händer är Malte. Han nynnar å snackar å kryper runt å står lull och undersöker den lilla världen hemma i lägenheten. Ibland gör han små avbrott för att äta eller sova. Det är skönt att han får vara glad och nöjd på hemmaplan över helgen. I dag fick han oxå ha skor på sig i vagnen för första gången, när familjen promenerade till Apoteket tillsammans för att köpa mer mediciner. Det känns lite ironiskt att han gått in i en ganska ordentlig utvecklingsfas dessa veckor. Vi försöker se det "halvfulla" glaset istället för det "halvtomma" glaset och tolkar in att detta har en mening - meningen med livet!   

Kommentarer
Postat av: Annika Sundqvist

Vad skönt att Malte fått permission så ni får vistas på hemmaplan alla tillsammans! Passa på att samla kraft inför det som kommer. Vi tänker mycket på er och hoppas verkligen att allt går bra med Malte. "Bär varandras bördor" var det en klok man som sa igår. Jag önskar jag kunde avlasta er en del av er börda så ni har kraft nog för att ta hand om er själva och era barn. Det är bara att säga till!

Kram Annika, Magnus, Linus och Pontus

2008-01-25 @ 17:30:56
Postat av: Kattis

Det är ändå skönast att få vara hemma! Lättnad och åtminstone fysisk avkoppling. Hoppas ni orkar göra något som en liten stund kan avleda tankarna.
Jag hoppas att operationen ska gå bra och att tumören visar sig vara godartad.
Malte verkar vara en stark liten kille som kommer att klara detta. Vi är så många som tror på det.
Kram Kattis

2008-01-25 @ 18:33:43
Postat av: Emma, Björn och Hugo

Kära vänner

Jag förstår dina dubbla känslor inför att datumet är satt för operation. Skönt dock att ni alla har fått komma hem och får umgås tillsammans i helgen. Glada Malte är den som är mest oberörd, det känns ändå bra.

Tänker på er hela tiden, gråter en skvätt varje gång du skriver på bloggen Bosse. Jag och Björn konstaterade att du har nog valt fel branch:-)

Kram på er alla
Emma, Björn och Hugo

"Känslor är varken rätt eller fel - de bara är tills de inte är längre"

2008-01-25 @ 18:49:52
Postat av: Ullis

B och T - det här kommer gå bra. Det finns inget annat.

Skönt att ni får vara hemma tillsammans i helgen. Ta hand om er och ha det så bra det bara går.

Många kramar

2008-01-25 @ 19:59:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0